mediation & coaching voor tieners en ouders


Mediation voor jullie

Soms is er iets gebeurd waarvan je denkt dat je er niet meer uitkomt. Je hebt een conflict en de oplossing lijkt ver weg. De stap nemen om het goed te maken is groot. Misschien wil je het zelfs niet toegeven maar eigenlijk zou je willen dat jullie weer op een normale manier met elkaar omgaan.

Mediation kan uitkomst bieden.

Meike 16: 'We waren echt BFF's, deelden alles, ook onze wachtwoorden.. Tot we ruzie kregen, toen heb ik een soort van ingebroken op haar account.. Ik baal heel erg en heb heel veel spijt. Ze heeft mijn excuus aanvaard maar het vertrouwen is weg. 

Docent klas 3 VMBO: Ik had nooit verwacht dat hij mijn mobiele telefoon zou stelen. Ik heb hem inmiddels terug maar het vertrouwen is weg. We moeten het hele jaar nog met elkaar door.

Hij had gewoon die foto's niet door moeten sturen! Ik baal hier zo ontzettend van. Ik voel me zo ontzettend verraden!

Team A4 heeft zich vreselijk gedragen tijdens het toernooi. Ik had zo'n ander beeld van die knullen, ik weet niet of dit nog goed kan komen.

Het doel van mediation is dat jullie er samen uitkomen. Ik ben onpartijdig en neutraal. Ik heb een MfN gecertificeerde opleiding gevolgd.  

De aard en omvang van het conflict zijn  niet het belangrijkste. Het allerbelangrijkst is  dat alle partijen zich in willen zetten om het conflict op de lossen.  De mediator is de gespreksleider en begeleidt het proces. Dit proces start met het ondertekenen van een overeenkomst, de mediationovereenkomst. Daarin staan de spelregels van mediation en waarover het conflict gaat.

Ik zorg ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen. Ik ga jullie helpen  om samen te zoeken naar oplossingen die voor iedereen goed werken. De afspraken die jullie gezamenlijk maken om het geschil op te lossen, worden als jullie dat willen  op papier gezet. Dat heet de slotovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.

Spannend?

 Je kunt vrijblijvend contact opnemen zodat ik meer informatie kan geven over hoe mediation in zijn werk gaat.