mediation & coaching voor tieners en ouders


Mediation voor jullie

Soms is er iets gebeurd waarvan je denkt dat je er niet meer uitkomt. Je hebt een conflict en de oplossing lijkt ver weg. De stap nemen om het goed te maken is groot. Misschien wil je het zelfs niet toegeven maar eigenlijk zou je willen dat jullie weer op een normale manier met elkaar omgaan.

Mediation kan uitkomst bieden.

Mediation is bijvoorbeeld heel geschikt ingeval van conflicten op school, de sportvereniging, tussen goede vrienden maar ook in familiaire relaties en grensoverschrijdend/ strafbaar gedrag.

Ik haatte mijn broer! Niet zozeer omdat hij iets verkeerd had gedaan maar mijn ouders trokken hem altijd voor.

Ze was eerst mijn beste vriendin maar ik weer niet eens meer wat er gebeurd is maar van de een op de andere dag negeerde ze me en stookte ze anderen tegen me op. Ik voelde me afgewezen en alleen.

 

Het doel van mediation is dat jullie er samen uitkomen. Ik ben onpartijdig en neutraal. Ik heb een MfN gecertificeerde opleiding gevolgd.  

De aard en omvang van het conflict zijn  niet het belangrijkste. Het allerbelangrijkst is  dat alle partijen zich in willen zetten om het conflict op de lossen.  De mediator is de gespreksleider en begeleidt het proces. Dit proces start met het ondertekenen van een overeenkomst, de mediationovereenkomst. Daarin staan de spelregels van mediation en waarover het conflict gaat.

Ik zorg ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen. Ik ga jullie helpen  om samen te zoeken naar oplossingen die voor iedereen goed werken. De afspraken die jullie gezamenlijk maken om het geschil op te lossen worden als jullie dat willen  op papier gezet. Dat heet de slotovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.

Ik werk ook als mediator in conflicten waar alleen volwassenen bij betrokken zijn zoals burenruzies, conflicten in de familiaire sfeer of conflicten op het werk.

 

Spannend?

 Je kunt vrijblijvend contact opnemen zodat ik meer informatie kan geven over hoe mediation in zijn werk gaat.