Coaching en mediation voor tieners en ouders.

Tienercoaching voor jou!

 Soms is het lastig om uit te leggen waar het nu aan ligt. Er wordt zo veel van je verwacht dat je het niet altijd meer overziet. Veel van die verwachtingen zijn gericht op de toekomst.

Het gaat dan onder andere om faalangst, motivatieproblemen voor school, onzekerheid over de schoolkeuze of het vakkenpakket en onenigheid met je ouders over de keuzes die het beste zijn voor jou.

Ook met problemen die vaak voorkomen op school in de omgang van jongeren met elkaar zoals buiten de groep vallen, (online)pesten of gepest worden, meelopen, groepsdruk kunnen tieners bij PROJECT-J terecht.

Maar ook zaken die te maken hebben met spanningen zoals boosheid, verlegenheid of problemen die je ondervindt bij een echtscheiding of verlies kunnen in een coachingtraject bespreekbaar en controleerbaar gemaakt worden.

Coaching is laagdrempelig en praktisch.  We gaan tijdens het eerste gesprek kijken wat er precies aan de hand is. Dit doen we samen met je ouders. Het is belangrijk dat ook zij betrokken worden in dit traject. Daarna gaan we samen kijken waar nu jouw behoefte ligt, naar wat jij wilt en wat je nodig denkt te hebben als steuntje in de rug. Jij staat daarbij volledig centraal.

Jij bepaalt de eindbestemming maar PROJECT-J helpt je met de route.

Ik heb een ruime ervaring in het bijbrengen van vaardigheden die je helpen bij het oplossen of beheersbaar maken van deze problemen en bij het bereiken van je doelstellingen. Er zijn allerlei oefeningen en tips waar we mee aan de slag gaan. Dit doen we op een manier die bij jou past.

Het is trouwens wel de mouwen opstropen, want vooral jij gaat aan de slag. Jij bent immers jouw PROJECT.  

Elze 14:  ik wilde graag op paardrijden maar het idee alleen al dat ik nieuwe mensen zou ontmoeten zorgde ervoor dat ik me niet in ging schrijven op de manage. We hebben zulke leuke oefeningen gedaan! En nu? Nu zeg ik gewoon dat ik soms onzeker ben, ik krijg dan zoveel meer begrip van anderen. Inmiddels heb ik mij ingeschreven en wacht ik op een plek:-)

Willen jij of je ouders eerst meer informatie? CONTACT 

 We kunnen een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek afspreken waarin ik meer kan vertellen over de doelen en werkwijze. Hopelijk tot snel!