Individueel, online, in kleine groepjes of met de hele klas

Motivatie voor mijzelf om ik leer leren trainer te worden is omdat ik als ervaringsdeskundige (en ik ben vast niet de enige) in de praktijk heb ervaren hoe lastig de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is. Inmiddels 30 jaar later zie ik hoe kinderen nog steeds strubbelen met hoe ze moeten leren.

Hoe moet je leren?
De Ik leer leren training is uitermate geschikt om kinderen voor te bereiden op leertaken vanaf groep 8 en de brugklas. Maar ook op het VO en MBO zijn zeer goede resultaten behaald. Bij deze training ligt de nadruk niet op wat je leert maar hoe je leert. En… dat is voor iedereen anders zullen we ondekken tijdens de training.

Deze training geeft kinderen slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.

Ik leer leren is een leuke praktische en interactieve training. Je gaat flink aan de slag!
Het programma bestaat uit 5 themabijeenkomsten te weten:

  • Faalangst en motivatie
  • Leren plannen en organiseren
  • Leren concentreren
  • Het ontdekken van jouw eigen leerstijl
  • Hoe en wat leer je?

Daarnaast hebben we een individuele intake en is er ruimte voor individuele aandacht.

Het programma is een groepstraining, maar je tiener kan (onderdelen van) deze training ook individueel volgen.
Ieder onderwerp wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties toegesneden op de capaciteiten van je eigen kind. In het werkboek kan je kind altijd terugbladeren naar het actieplan.
De oefeningen, testen, vele tips en trucs bevatten waardevolle informatie om de doelen te ondersteunen en blijven daardoor van waarde. Voor meer inhoudelijke informatie over de training kun je contact met mij opnemen via het contactformulier of kijken op https://teaadema.nl/ik-leer-leren/

De Ik leer leren training is erg geschikt om (op maat) te verzorgen op school. Bij de -ik leer leren in de klas-training- zijn werkbladen voor alle cursisten inbegrepen. Een ouder(informatie)avond voorafgaand behoort tot de mogelijkheden.

Deelnemer groep 8 kinderfaculteit Pendrecht: De lessen van juf Kim waren echt leuk. Ik heb zo veel geleerd en ben blij met het werkboek. Ik heb zin in de middelbare!”